Skydda gården med säkerhetsdörr

Behöver man en säkerhetsdörr när man bor på landet? Ja, det finns faktiskt många goda skäl till att installera en säkerhetsdörr även om man bor lite avsides. Allting som kan ha en avskräckande effekt på tjuvarna minskar risken att drabbas av inbrott. 

Det finns många typer av stölder man kan drabbas av på en gård. Bland de vanligaste finns stölder av diesel, verktyg och olika typer av maskiner. Men det är inte heller ovanligt med “vanliga” inbrott, där tjuvarna letar efter kontanter, datorer, smycken och liknande, alltså precis samma saker som stjäls vid inbrott i stan. 

Vad kan man då göra för att skydda sig mot inbrott? En säkerhetsdörr är en bra början, även på landet. En tjuv kan i de flesta fall forcera dörren ändå, men det tar längre tid att bryta upp en säkerhetsdörr. Om du dessutom kombinerar installationen med andra åtgärder, ökar du sannolikheten dels att tjuven inte ens försöker, och också sannolikheten för att tjuven ska bli stressad och ge upp. Tjuvar tar sällan lång tid på sig, och redan efter några minuter beger de sig vidare. Varje minut som dörren står emot inbrottsförsöket är därför värdefull. Du kan läsa mer om säkerhetsdörrar här

Andra tips för att minska inbrottsrisken

Att installera en säkerhetsdörr är en bra början, men det finns också mycket annat du kan göra för att försvåra för tjuvarna. Fundera på var du skulle bryta dig, och stärk skyddet där. Det kan handla om saker som att exempelvis:

  • Förstärka fönster, altandörr etc, så att de inte kan brytas upp enkelt.
  • Installera timer, så att belysning, tv m.m. slås på för att skapa intryck av att någon är hemma.
  • Låsa in alla verktyg som kan användas för att bryta upp dörrar eller fönster.

Ytterligare åtgärder för att säkra din bostad hittar du här och här