Behöver ni spara energi?

Bor ni i en bostadsrättsförening? Det finns många fördelar med att bo i ett flerfamiljshus. Bostäderna i ett flerfamiljshus blir oftast varmare, alltså det blir billigare att bo i ett och samma BRF. Det kostar mindre att värma upp dessa, dels beroende på att dörrarna som går ut, går till ett gemensamt trapphus som också värms upp. På det sättet får man inte in den kalla utomhusluften. Väggarna leder ju in till nästa bostad, som också värms upp. Lite samma effektiv får man ju i radhus, men inte i villor, som måste värma upp bostaden själva.

Skaffa energibesparande fönster!

Ett annat sätt att spara på uppvärmningskostnaderna är också att skaffa energibesparande fönster. Det innebär att man byter fönster i sin BRF, och byter ut dem till fönster som är mer isolerade. De har 3 glasfönster med ädelgas mellan fönsterglasen. Ädelgasen isolerar fönster otroligt väl. På så sätt får man isolerade fönster.

Gör något roligt för pengarna!

Med en sänkt uppvärmningskostnad, kan man göra annat för pengarna. En BRF kanske vill satsa på en fin innergård, kanske bygga solpaneler på taket, som i sin tur leder till lägre kostnader på elen. Alla hus i hela Sverige borde bygga solpaneler. På så sätt så använder vi solens energi och använder grön el. Det är ju en stor del i omställning från fossila bränslen till vår användning av el.